Air flow goes to defrost randomly - Page 2 - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #26  
Old 08-11-2006
V8 Level II's Avatar
RF Veteran
iTrader: (4)
 
Join Date: Nov 2004
Location: Michigan
Posts: 7,831
Quote:
Originally Posted by TXranger4x4
i have having a problum too.....my A/c blows out the deforster also but when i put it in 4x4 and then turn it off it works....i do not know what to check and i would really like to find out cuz it gets up to 110 here and its hummide as hell......any1 have any ideas??????
I think you have a vacuum leak in either the A/C system or in the Pulse Vacuum Hublock system.
Reply With Quote
  #27  
Old 08-11-2006
GubNi's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2006
Location: Johnson City TN
Posts: 13
I replaced my DPFE sensor again today and that fixed my EGR flow code.
Reply With Quote
  #28  
Old 08-11-2006
V8 Level II's Avatar
RF Veteran
iTrader: (4)
 
Join Date: Nov 2004
Location: Michigan
Posts: 7,831
Quote:
Originally Posted by GubNi
I replaced my DPFE sensor again today and that fixed my EGR flow code.
Good deal. Let's hope that's the end of the EGR problem.
Reply With Quote
  #29  
Old 08-11-2006
jtslmn720's Avatar
RF Veteran
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2004
Location: Kent State, Kent Ohio
Posts: 7,367
ok bob, my truck idles in park at 15-16, 20's when im moving, i dunno why i said 20 before....

i checked all my lines and cant find a leak, but some of the connections are in hard to reach places like under that cansiser in the back passenger side of the engine...
Reply With Quote
  #30  
Old 08-12-2006
jtslmn720's Avatar
RF Veteran
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2004
Location: Kent State, Kent Ohio
Posts: 7,367
ok so i had to take my brother to ford today to check his feul pump, so i had them look at my truck and it ended up being a cracked vacuum line somewhere....

so it only ended up being 45$ to labor, and i got a new line for free, not sure if this helps you out or not but it might be and option to get it checked out....
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Air only blows through dash defrost on all settings floor,vent. Only blows wide open? cseay99 SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines 4 12-08-2011 10:42 AM
Air coming out of defrost Jomaralberto SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines 11 11-27-2011 09:48 PM
Air blowing of defrost Jomaralberto SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines 5 11-02-2011 12:03 AM
Only Hot Air Blows Through Defrost All The Time *PLEASE HELP* mx49dad General Technical & Electrical 4 03-08-2011 07:14 PM
cold air intake/ mass air flow sensor question RangerRunner96 2.9L & 3.0L V6 Tech 5 08-29-2008 02:01 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 09:19 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.