Crazy electrical problems!!!help!!! - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 02-19-2009
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2009
Location: blairsville, pa
Posts: 10
Crazy electrical problems!!!help!!!

Hey everyone im having serious problems with my 95 ranger....i have no rear running lights at all and for brake lights only my high mount 3rd is working!!! it all started when i noticed that when i hit my brake pedal my running lights would come on...anyone have any idea or has had this happen to them...anything would help!!!
Reply With Quote
  #2  
Old 02-19-2009
FullThrottle02's Avatar
Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Apr 2008
Location: McHenry,IL
Posts: 586
Maybe a loose or corroded ground wire. I would start checking those first.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-19-2009
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Elizabeth City, NC
Posts: 767
Check the ground on the driver side inner fenderwell, clean that up.
Make sure the fuse isn't blown.
Visually inspect each tail lamp (bulb). You can usually see a blown filament, use a meter if you have one (ohms).
If you have a trailer connector, suspect that if full of crud.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-19-2009
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2009
Location: blairsville, pa
Posts: 10
i figured fuse but theres no damn diagram of what fuse is what and all data and mitchel on demand doesnt show anyhting and i dont have my manual!! i hate wiring so much
Reply With Quote
  #5  
Old 02-20-2009
Level I Supporter
 
Join Date: Aug 2006
Location: Durham, NC
Posts: 3,657
I'll say ground also. If you loose ground on a dual filament bulb, the brake light will try to power up the running lights through two bulb filaments in series.....
Reply With Quote
  #6  
Old 02-20-2009
seed60's Avatar
RF Veteran
iTrader: (15)
 
Join Date: Jun 2008
Location: Mooresville, NC
Posts: 5,584
I had this problem. I found a green wire that was cut under the steering column. I found it totally by accident but it did the trick.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-21-2009
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2009
Location: blairsville, pa
Posts: 10
the ground sounds right becasue at one point when i tunred my lights on the brake lights would stay on....i just have to find time to check all this stuff
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
crazy clutch problems Redrocket Drivetrain Tech 3 12-19-2010 11:03 PM
HELP! Electrical problems! Step Over the Edge General Technical & Electrical 3 02-01-2009 05:31 PM
Electrical Problems, need help! Grizzly General Technical & Electrical 2 08-28-2008 04:46 PM
Electrical problems.. Help Bob! r0ng5 General Technical & Electrical 6 02-05-2007 10:35 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 01:57 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.