headlights not working low beam - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 02-13-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2010
Location: kissimmee florida
Posts: 2
Icon14 headlights not working low beam

Have 1993 4 cylinder, 5 speed ive test light the headlight connector, and have replacement on off switch, still no low beams, have high beams, but only while holding the blinker indicator pull all way back is it possibly that high beam low beam switch??is there a relay im missing i dont have a book yet thought id ask for some advice here first,... ive heard about splicing some wires together at the on off switch, but would have lowbeam only then. i just want it like it suposed too be..PLEASE reply Thanks p.s. horn not working either..

Last edited by 93rang3r; 02-13-2010 at 03:33 PM. Reason: add p.s. taadaaa
Reply With Quote
  #2  
Old 02-13-2010
annguyen1981's Avatar
Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Apr 2009
Location: Chicopee, MA
Posts: 1,888
if the high beams work, then I wouldn't think it's a relay.

It sounds like you need to trace the wires coming from the switch.... if the "temp high beam" works, then I'd check the wires to the switch. Are you sure the switch you replaced it with was good?
Reply With Quote
  #3  
Old 02-13-2010
'91 Project-STX's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Martinez Ga
Posts: 263
did you check your grounds?
Reply With Quote
  #4  
Old 02-13-2010
annguyen1981's Avatar
Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Apr 2009
Location: Chicopee, MA
Posts: 1,888
I'd imagine his grounds would be ok since when he uses his passing/flashing high beam function, they work.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-13-2010
annguyen1981's Avatar
Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Apr 2009
Location: Chicopee, MA
Posts: 1,888
PS... regarding the horn: there's a fuse and probably a relay for the horn... the fuse is easy to locate, but a relay, I've got no clue.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-25-2010
Member
 
Join Date: May 2010
Location: nc
Posts: 1
I have the same problem in a 94 splash. My headlight switch/connector were melted so I bought a new switch and got a harness from junkyard and it still wont work.

Anybody?
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Keeping low beam headlights on with the high beams? woo General Technical & Electrical 9 12-28-2012 06:35 PM
No headlights high beam indicator on even though not in high beam position. HouseofFinch General Technical & Electrical 3 04-08-2011 10:45 PM
2005 Ford Ranger No Low Beam No High Beam Ranger093 General Technical & Electrical 1 01-03-2011 03:51 AM
Low beam not working?? Brandon77 General Technical & Electrical 9 12-28-2009 10:52 AM
LOW LOW LOW RPMS JRacer 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 23 05-07-2009 12:25 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 02:40 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.