HVAC only works on high - Page 2 - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #26  
Old 12-18-2008
Marcaronio's Avatar
Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2006
Location: Spring Hill, FL
Posts: 560
Sorry to bump again but I need help.
Reply With Quote
  #27  
Old 12-19-2008
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Elizabeth City, NC
Posts: 767
Yes Marc, your connector is bad.

Either replace it or cut it off and install terminals straight to the resistor pins with no connector. That's what I did, (and yes, I consider it a HACK job) but I was strapped for time and wanted my blower back. I had two pins welded together (instead of simply mating) inside my connector, leaving nubs on the resistor block.

I have every intention of replacing the connector, but I have more pressing issues at the moment and haven't even looked for the connector yet. It sounds like they are readily available.
Reply With Quote
  #28  
Old 01-26-2009
Marcaronio's Avatar
Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2006
Location: Spring Hill, FL
Posts: 560
Quote:
Originally Posted by R/TMike View Post
I went to the auto store to get the connectors I needed and found the connector that goes to the wiring harness just like the one my pins were stuck in. It was even called a ford truck blower motor resistor plug. Must be a common problem.
Which auto parts store did you find this at? I cannot find it at auto zone or napa.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Only one horn button works..anybody else have this problem ? surfrat1 General Technical & Electrical 0 06-23-2015 08:48 PM
My horn only works when my truck is off any ideas as to why? kshaw General Technical & Electrical 0 04-04-2014 02:53 PM
A/C blower only works on full blast, is this a resistor problem? STUPIDHEAD11 General Technical & Electrical 9 12-15-2010 11:14 AM
4x4 only works after battery reset miran587 Drivetrain Tech 10 03-26-2010 12:12 AM
93 ranger stock radio only works full blast jennkent5454 Audio & Video Tech 3 07-24-2008 03:26 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 07:20 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.