Loss of radio sound solved!!!!! - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 09-08-2010
Derrick's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2010
Location: Ottawa
Posts: 4
Loss of radio sound solved!!!!!

I had the same issue as many posted when I performed a search about losing sound when the truck was put into DRIVE or REVERSE, Well I searched for a possible answer but all that came up was the Neutral safety switch, I took my truck to my local dealer and they found the issue.....it ended up by being the " transmission ranger sensor "

So not sure if this was already posted as a solution but here it is if it hasen't,

ciao for now!
Reply With Quote
  #2  
Old 09-08-2010
FULLSCALE's Avatar
Level III Supporter

iTrader: (12)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Clinton, Ontario
Posts: 8,181
Thanks! Mine had that issue for one day.... only one day. lol It's been fine since! Do you have manual or power locks? The next day, the radio worked fine but as soon as I opened my driver's door it would lock again! Just wondered if yours happened to do the same...
Reply With Quote
  #3  
Old 09-11-2010
Derrick's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2010
Location: Ottawa
Posts: 4
I don't have power locks or power anything at that but I knowfor a fact that the tranny range sensor can affect power windows, power locks and even cruise control. Mind did the radio thing for a day only too but the dealer decided to change the part anyways cause the truck is still under warranty and it's the only part of the truck that causes this fault odly enough another guy was in that same day with the same problem.

hope this helps!
Reply With Quote
  #4  
Old 09-12-2010
FULLSCALE's Avatar
Level III Supporter

iTrader: (12)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Clinton, Ontario
Posts: 8,181
I'll keep it in mind if I start having problems again. Any chance you can get me the part number off your invoice?
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Leaking Hurst Shifter - Problem Solved FullThrottle02 Drivetrain Tech 13 10-18-2009 05:47 PM
problem solved... sams dad 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 2 04-24-2008 08:24 AM
Shift Problem Solved! helievacpilot Drivetrain Tech 2 03-06-2008 06:24 PM
Alright...one more cb question...partially solved using search key Fx4wannabe01 General Technical & Electrical 7 04-30-2007 07:56 PM
Success, truck shudder solved! mikerider 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 6 04-06-2007 02:32 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 01:08 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.