Miss fire cylinder 2 - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 10-19-2009
marc83's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2009
Location: Tyler,TX
Posts: 407
Miss fire cylinder 2

So the last few weeks my truck has been running funny and I didn't know what it was. Well today the check engine light came on so I took it over to Auto Zone and they said its a miss fire on cylinder #2. I know this can be caused by either the injector or the plug and was wondering if any one knows how to test the injector to tell if it missing or not and if any one may have a set 6 plugs that I can buy or trade for?

Thanks for your help guys
Reply With Quote
  #2  
Old 10-20-2009
Rev's Avatar
Rev Rev is offline
Level I Supporter
 
Join Date: May 2005
Location: San Diego, CA
Posts: 1,179
I'd pull the plug and take a look see first. If in doubt replace it. You might also try replacing the plug wire to eliminate it as a potential problem before looking at the injector.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-20-2009
marc83's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2009
Location: Tyler,TX
Posts: 407
well matt and I looked at it tonight and we pulled the plug and replaced it and the check engine light was still on then we pulled the injector wire off and the light went out? It has not come back on yet but if and when it does I'll run by auto zone and check it out again and see what needs to be replaced. I'll keep ya'll posted on whats going on with it as soon as I know
Reply With Quote
  #4  
Old 10-20-2009
Rolldogg's Avatar
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ottawa, Ontario
Posts: 3,424
Crank engine and Pull plug.

If wet = no spark = bad plug, wire or coil pack

If not wet = no fuel = bad injector

Not always the case, but just sharing what I've come across.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-20-2009
marc83's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2009
Location: Tyler,TX
Posts: 407
the plug was clean but had a white coating on it that didn't come off. I unplugged the injector wire while it was running and the Check Engine Light went out but did not come back on when I plugged it back in and has been off since last night. Any ideas? Or if any one has the tools to test the injector can you bring them on Friday please?
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
94 4.0 has a weird miss fire Dutter 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 8 12-27-2011 07:42 PM
seems to miss fire 894banger 2.9L & 3.0L V6 Tech 3 05-04-2011 07:50 AM
3.0L Miss fire and running lean n Bank #2 marc83 2.9L & 3.0L V6 Tech 2 03-25-2011 05:50 AM
This is a very detailed description of whats goin on...a miss-fire!!! sam0330 2.9L & 3.0L V6 Tech 4 12-21-2009 04:31 PM
FIRE! FIRE!!!! woot!!!! now.... chillmiller 2.9L & 3.0L V6 Tech 25 09-23-2009 09:31 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 03:49 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.