My Ranger Sucks!!!!!!!!!!! In Trouble!!!!!! Need Help!!!!!!!! - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 01-02-2007
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Location: Ft Worth, TX
Posts: 4
My Ranger Sucks!!!!!!!!!!! In Trouble!!!!!! Need Help!!!!!!!!

Hello all,

Excuse the outburst but 2007 is starting out to be a bad year. I'm new to the forums and have a beat up truck that hates me.

I get to work this morning and my ebrake pedal goes to the floor. I pulled the release and nothing happened. I got down and found that i could pull the release and move the pedal with my hand. I'm hoping that the cable has slipped off the ebrake pedal inside the cab. I can still drive the truck so at least i'm not stranded. But i'm more than an hour from home at the start of my work day and no tools. Can anybody tell me how to check the ebrake cable connection to the pedal sans tools?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-02-2007
Level III Supporter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2004
Location: usa
Posts: 24,936
Andrew 1 thread is enough.... some one will get to you. most people use the active topic button at the top it will bring your thread up and they will see it. mid day is slow sometimes do to people being at work.

i can explain it but with no tools i dont know how to tell you also i am not the best teacher... someone will get to you..
Reply With Quote
  #3  
Old 01-02-2007
lifted97ranger's Avatar
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Charlestown, IN
Posts: 1
Reply With Quote
  #4  
Old 01-02-2007
V8 Level II's Avatar
RF Veteran
iTrader: (4)
 
Join Date: Nov 2004
Location: Michigan
Posts: 7,834
The p-brake cable travels down the left frame rail. Look under the truck to see if it's broken.

If it looks OK, then pull downward slightly on the cable and see if it has tension. If not, it could be broken/disconnected at either end.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-02-2007
gatorblue92's Avatar
RF Veteran
 
Join Date: Jun 2004
Location: Delaware
Posts: 8,238
go under the truck and look at the e-brake cable... it runs along the frame rail on the drivers side... if there is lots of slack in it by the pedal then thats your problem... most likely the cable broke where it connects to the pedal or at least thats where mine broke
Reply With Quote
  #6  
Old 01-02-2007
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Location: Ft Worth, TX
Posts: 4
OK went and looked

Thank you to those who gave me some direction on how to deal with this.

well, i looked and it appears that y'all were right. The cable looked and felt loose. I'm going to get farther into on my lunch break. Looks like i'll have to do an emergency replacement tonight.


and to think, it just passed inspection 3 days ago.

Thanks again.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PATS SUCKS!!!!!! Going nuts here, please help!!! Stamper General Technical & Electrical 23 10-06-2014 11:59 AM
Need Help!!Engine trouble ClemsonRanger03 General Technical & Electrical 14 07-27-2009 02:48 PM
Having trouble NEED HELP ASAP JblueRanger 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 7 06-02-2009 03:26 PM
Trouble Trouble.. Alex98 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 0 11-10-2007 04:22 PM
help!>>cold weather now sucks 99ranger4x4 General Technical & Electrical 17 01-16-2007 02:40 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 12:35 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.