Temperature Gauge Problem - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource

General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Temperature Gauge Problem

Reply

 
 
 
  #1  
Old 01-07-2011
KyleMak's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2010
Location: Rocky Hill, CT
Posts: 22
Temperature Gauge Problem

1997 Ranger XLT. The gauge was working fine until recently, it just stays on H. It hasn't been full on driven since like October because i owned it then got a new car and gave the truck to my grandpa as a beater. He would start it and let it run more than once a week usually to keep it fresh. It still drives since he drove it today but the gauge just stays on H. Still has all coolant in, no leaks, and runs fine. Guessing its just the gauge not workin properly, any help?
 
Reply With Quote
  #2  
Old 01-07-2011
Blhde's Avatar
Member
Join Date: Oct 2005
Location: Northern IL
Posts: 2,804
Its possible the tstat is stuck closed.

Does it go to the H as soon as the truck starts or does it climb slowly over say 15 minutes?
 
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
richard rampone
General Technical & Electrical
2
01-02-2013 10:37 PM
nheaverlo711
4.0L OHV & SOHC V6 Tech
0
02-20-2011 07:24 PM
RodeoBum09
SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines
5
07-30-2009 01:10 PM
95Rangerjunkie
SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines
5
09-13-2008 01:46 PM
Roger
SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines
1
06-02-2008 12:59 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Temperature Gauge Problem


Contact Us Sitemap Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.