Truck thinks its stolen! - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-18-2008
CrazyAznEdge's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2005
Location: Tampa, Orlando
Posts: 433
Truck thinks its stolen!

Ok so I was working on my truck and somehow I tripped the anti theft system so now it wont start. All the electrical works just fine on the inside so I cant imagine what it is. I was installing a jetchip but when i finished it, it wouldnt start. So I took it out and tried it again and nothing. Is there a way to reset the theft system w/o taking it to the dealer? Cause I just called them and they said it would cost me 80 bucks for them to look at it.. even though I already told them all the symptoms.

ok so Tim who I got the chip from told me to go buy another battery which could handle the new timing which the chip changed somehow. So I did that and the truck would crank but then lock up. The THEFT light on my dash is still solid on there so I think thats whats causing it not to work. How do I fix that?

Last edited by CrazyAznEdge; 06-18-2008 at 05:46 PM. Reason: more info about problem
Reply With Quote
  #2  
Old 06-18-2008
Seahawk's Avatar
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Sheboygan County, WI
Posts: 376
That sounds odd, but i guess if you're intercepting wires to computer it could think somebody's trying to hotwire it or so. you could try disconnecting the battery cables.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-18-2008
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: PUEBLO, CO
Posts: 3,753
yeah but if he disconnects his battery cables, he WILL lose the correct time on his radio along with ALL of his preset radio stations.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-18-2008
Seahawk's Avatar
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Sheboygan County, WI
Posts: 376
oh horrors
Reply With Quote
  #5  
Old 06-18-2008
Prerunner-Ranger's Avatar
Level I Supporter
 
Join Date: Feb 2008
Location: Lancaster, CA.
Posts: 2,280
oh em gee.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-18-2008
Dusty08's Avatar
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Phoenix, Az
Posts: 179
lol....that sounds really odd, though. How do you know it's the anti-theft?
Reply With Quote
  #7  
Old 06-18-2008
CrazyAznEdge's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2005
Location: Tampa, Orlando
Posts: 433
well when i get into the truck the theft light on the dash is lighting up.. not blinking just a solid red color..
Reply With Quote
  #8  
Old 06-18-2008
whippersnapper02's Avatar
RF Veteran
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2006
Location: Earth, Milky Way Galaxy
Posts: 7,415
I think you might need to take a trip to the dealer.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-18-2008
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Elizabeth City, NC
Posts: 767
Check the PCM fuse.

I used to use that fuse to clear the CEL (pre-ScanGauge II). I left it out once and encountered that problem.
Reply With Quote
  #10  
Old 06-18-2008
02rangermayhem's Avatar
Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: C.Springs
Posts: 573
if you were installing a chip and it tripped your anti-teft, then i would say call JET. and if there is a way to prove the chip caused the problem then you could make them pay for the repair bill because if im not mistaken..... it is a good bit of $$$ to have it reset.
Reply With Quote
  #11  
Old 06-18-2008
jaysinpa's Avatar
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: New Brighton, PA
Posts: 648
It's prollay a blown fuse. When I was installing a remote starter in my wifes car, I mistakenly tapped into the wrong wire and the alarm started going nuts. I thought it was the remote start, so I pulled everything out and still the same prob. Re-checked my wires and found the mistake, then checked fuses. Don't remember which one it was, but check em all.
Reply With Quote
  #12  
Old 06-18-2008
Seahawk's Avatar
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Sheboygan County, WI
Posts: 376
yeah if it's the chip i say that JET should be paying for it.
Reply With Quote
  #13  
Old 06-18-2008
darkstar_420's Avatar
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: sk
Posts: 621
The first thing "JET" is gonna ask is if he installed it himself and if he did then they wont do jack sh*t because it probly says right on the box/package to have it professionaly installed
Reply With Quote
  #14  
Old 06-18-2008
yetti96's Avatar
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Fort Myers, FL
Posts: 371
Shoulda gotten an x-cal
Reply With Quote
  #15  
Old 06-18-2008
CrazyAznEdge's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2005
Location: Tampa, Orlando
Posts: 433
it was free.. so free vs. 400 bucks? it was worth a shot
Reply With Quote
  #16  
Old 06-18-2008
CrazyAznEdge's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2005
Location: Tampa, Orlando
Posts: 433
bump.. I need some DIY ideas cause I cant afford the stealership at the moment.
Reply With Quote
  #17  
Old 06-18-2008
Redrocket's Avatar
Member
iTrader: (6)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Waynesville n.c
Posts: 1,993
when i put mine in the comp you had to scrap all the goo of the computer where the chip goes and the book said it you didn;t get all of it off the truck wouden start i would look and see if there is any
Reply With Quote
  #18  
Old 06-18-2008
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: PUEBLO, CO
Posts: 3,753
Quote:
Originally Posted by CrazyAznEdge View Post
bump.. I need some DIY ideas cause I cant afford the stealership at the moment.
have the truck stolen and it will confused and think you stole it back?
Reply With Quote
  #19  
Old 06-18-2008
CrazyAznEdge's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2005
Location: Tampa, Orlando
Posts: 433
Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
have the truck stolen and it will confused and think you stole it back?
haha now how would I go upon doing that? Im just having it towed to the dealership. I cant really do anything that I can think of
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
am i the only one who thinks the front plate mounts suck on the 06's? SVT01RANGER Exterior Semi-Tech 17 09-04-2009 08:15 PM
painted the front of my truck.... what do you thinks? joey v Snapshots 12 04-06-2008 12:53 PM
My truck was stolen... Hawklore General Ford Ranger Discussion 22 05-07-2007 08:14 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 04:23 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.