Wont Start - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-22-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Belle Chasse, La
Posts: 3
Icon9 Wont Start

So for a while now my Ranger will not start, i had the started checked and battery also and are good. When i go to turn it over nothing happens at all except my dash lights go out for a second or two. I have looked at the basic fuzes and all are good. Please someone help me......Thank you for any input!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-22-2010
FULLSCALE's Avatar
Level III Supporter

iTrader: (12)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Clinton, Ontario
Posts: 8,181
My '97 used to do that once in a while.. turned out to be just a bad wire just before the starter. Could be the starter relay or solenoid too!
Reply With Quote
  #3  
Old 06-23-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Belle Chasse, La
Posts: 3
Thank you FULLSCALE, I am going to look into that in the morning. I am just fed up with having such a easy/good truck **** me off over something easy hopefully. I'll repost if this works lol!
Reply With Quote
  #4  
Old 06-23-2010
Goodysgotacuda's Avatar
Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Las Vegas, NV
Posts: 1,496
x2 starter relay or starter itself.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-23-2010
evilclown312's Avatar
Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2008
Location: Logan ohio
Posts: 2,772
Quote:
Originally Posted by Goodysgotacuda View Post
x2 starter relay or starter itself.
Holy **** i haven't seen you post in for ever!!!

Sorry for off topic lol.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-23-2010
ranger4.0's Avatar
Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2009
Location: cambridge, ontario
Posts: 3,922
Go check all your electrical connections. Check them at the starter, alternator and battery. I bet you will find either a broken wire, loose connection, or corrosion. Chances are good that it won't be a relay or the solenoid(especially since your saying you had the starter checked) but of course it's still possible.
If it was me I would take off all the connections and clean all the terminals and wires. Tug on the ends of the wires and feel the shrink tube on the end for anything flimsy feeling... Indicates corrosion. Make sure you reconnect everything and all is tight.
Cover all the basics first before spending money on parts.
Good luck my friend
Reply With Quote
  #7  
Old 06-28-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Belle Chasse, La
Posts: 3
Thank you all for your help, i've gone over everything and all is tight, not corroded and still seems to **** me off. I keep getting this code P1000 and it doesnt make any sence. Does anyone have any idea?
Reply With Quote
  #8  
Old 06-28-2010
Goodysgotacuda's Avatar
Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Las Vegas, NV
Posts: 1,496
Quote:
Originally Posted by evilclown312 View Post
Holy **** i haven't seen you post in for ever!!!

Sorry for off topic lol.
No kiddin, just kinda pokin around on the interweb. See how my ranger buddies are
Reply With Quote
  #9  
Old 06-28-2010
Goodysgotacuda's Avatar
Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Las Vegas, NV
Posts: 1,496
Quote:
Originally Posted by Blk01ranger View Post
Thank you all for your help, i've gone over everything and all is tight, not corroded and still seems to **** me off. I keep getting this code P1000 and it doesnt make any sence. Does anyone have any idea?
you can pull the starter relay in the fuse box under the hood. probably would just see how much a new one is and replace it. could easily wear out, it is between your ignition switch and starter as far as electricity goes.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help!! windows wont roll up and deck wont come one dantheman General Technical & Electrical 4 08-26-2010 07:33 PM
Truck wont start!! chevyslayer925 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 15 11-25-2008 05:23 PM
My truck wont start either, similar to evan's RanJerEDGE General Technical & Electrical 9 07-27-2005 09:17 AM
HELP...TRUCK wont start.... yumcheetos General Technical & Electrical 32 07-26-2005 06:15 AM
3050 miles on my 05 ranger....wont start now seth_turner_04 General Ford Ranger Discussion 13 06-20-2005 05:00 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 03:17 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.