Giggles - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


Member Introductions New to Ranger-Forums.com? Please take a moment and introduce yourself.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 07-03-2014
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2014
Location: midwest city, Oklahoma
Posts: 4
Giggles

Hi im Giggles
I recently got a 97 ranger 2.3 5 speed ........but I have some problems with it the check engine light came on goin gown the interstate and then started flashin I pull 3002 . Misfire in cylinder 2 put new plugs and wires and still dose it but only at idle think it might the coils they are cracked. I turned off the truck and one by on pulled off plug wires and it ran the same . It shakes at idle and misfires till I give it gas
Reply With Quote
  #2  
Old 07-03-2014
Jrevans2002's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Chicago, Ill
Posts: 560
I thought my coil was going to last week, some said they have 150,00 miles on their coils and some said using non-oem plugs was the problem. I put the eom plugs back in and it runs fine again. Check for moisture under the wire ends at the coil. I have 55,000 on mine and like I said in my thread its started running bad while we were driving it and the next day I took the E'3 plugs out and they looked like the threads were galled up. Thats been two weeks ago and the truck runs and idles fine with the oem plugs back in.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-03-2014
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2014
Location: midwest city, Oklahoma
Posts: 4
1

Mine has 209,568 miles on her ! A new timing belt and put in the splugs and wires that auto zone recommended . But almost everything else is stock

Last edited by Giggles; 07-03-2014 at 12:13 PM. Reason: misspellings
Reply With Quote
  #4  
Old 07-03-2014
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2014
Location: midwest city, Oklahoma
Posts: 4
coil pack

How would I check the coil packs? Cause like I said they are cracked and dont know if that would make the problem.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-03-2014
Taylor's Avatar
Ive been dubbed....an old volk
iTrader: (18)
 
Join Date: Mar 2010
Location: Nashville, NC
Posts: 7,110
Hey Giggles.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-03-2014
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2014
Location: midwest city, Oklahoma
Posts: 4
hi

Quote:
Originally Posted by Taylor View Post
Hey Giggles.
Hi taylor
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 12:46 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.