2.3 trouble starting - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines Discussions and Topics specific to the Lima 4 cylinder engines

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 12-13-2011
Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2010
Location: Gladstone, OR
Posts: 37
2.3 trouble starting

So i have a 95 mazda b2300 and it is having problems starting. It cranks strong and when it starts it runs fine but right now it wont start. I've tried replacing the coil packs and that didn't seem to have any affect. Then i got curious and checked my fuses. One of them was blown and when i replaced it the truck started and ran just fine but now the fuse isn't blown and it still isn't running. I'm out of ideas now for what it could be and i was wondering if anyone would have any helpful ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-13-2011
Rev's Avatar
Rev Rev is offline
Level I Supporter
 
Join Date: May 2005
Location: San Diego, CA
Posts: 1,179
Quote:
Originally Posted by Mazda Beast View Post
Then i got curious and checked my fuses. One of them was blown and when i replaced it the truck started and ran just fine but now the fuse isn't blown and it still isn't running. I'm out of ideas now for what it could be and i was wondering if anyone would have any helpful ideas?
Do you know which fuse was blown?
Reply With Quote
  #3  
Old 12-13-2011
Scrambler82's Avatar
Old Guy User… ltr
iTrader: (12)
 
Join Date: Jul 2009
Location: SoCal
Posts: 6,777
My ’95 2.3 Ranger wouldn’t start every once in a while, I would get out lift the hood and check some wires,g et back in and it would start.
I got rid of the truck without ever knowing why or how but I didi drive it for 5 years, nice truck it was.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-16-2011
Member
 
Join Date: May 2007
Location: Cordova, TN
Posts: 183
Quote:
Originally Posted by Scrambler82 View Post
My ’95 2.3 Ranger wouldn’t start every once in a while, I would get out lift the hood and check some wires,g et back in and it would start.
I got rid of the truck without ever knowing why or how but I didi drive it for 5 years, nice truck it was.
My '96 did this for the longest time. I finally figured out it was the battery cables. Replaced both cables and never had another problem.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ranger trouble starting Barq General Technical & Electrical 0 10-16-2009 11:51 AM
Having trouble starting my truck redlinerick86 2.3L & 2.5L I4 Tech 9 03-18-2008 03:41 PM
Trouble Trouble.. Alex98 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 0 11-10-2007 04:22 PM
Having trouble starting my truck volcompro11 2.9L & 3.0L V6 Tech 3 10-21-2007 02:25 AM
Trouble starting first try Spinich 2.9L & 3.0L V6 Tech 6 12-22-2006 08:52 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 04:15 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.