IN TROUBLE - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines Discussions and Topics specific to the Lima 4 cylinder engines

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-17-2013
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2013
Location: gray
Posts: 2
IN TROUBLE

I have a 1998 ford ranger 2.5 liter it sat up for about three yeaars before my grand dad decided he would give it to me i got it home drained the gas changed plugs and wires and one of the coil packs and it started right up ran flawlessly for about four days then it was like some body flip a switch it will NOT idle so i went to changeing things o2 sensor coil packs injectors fuel filter cadilytic converter pcv valve and still will not it fouls the plugs out almost immeditly im already on my third set and when i change the plugs it runs great for 20 min then back to the same stuff if anyone has any ideas please help im out of ideas and cant figure it out
Reply With Quote
  #2  
Old 08-17-2013
karrbass4life's Avatar
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 3,072
MODS: Can this be placed in the 2.3/2.5 section?

When you say it will not idle does it stall out? Does it hunt (constantly change rpm up and down)? Can you tell what the injectors are fouled with? Are they black? Grey? Oily? have you tried to pull codes?
Reply With Quote
  #3  
Old 08-17-2013
camodown's Avatar
Lost in Nowhere
iTrader: (3)
 
Join Date: Feb 2007
Location: Midland, TX
Posts: 5,029
Did you change the oil?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-17-2013
Taylor's Avatar
Ive been dubbed....an old volk
iTrader: (18)
 
Join Date: Mar 2010
Location: Nashville, NC
Posts: 7,110
Done. Have codes read and oil changed.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-18-2013
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2013
Location: gray
Posts: 2
i did change the oil twice cause it was so bad and the injectors i pulled out were a little oily so i changed them i pulled the fuel rail off and to me plenty of gas came out of them i did pull codes and o2 sensor bank 1 sensor 1 i changed it and erased the code it has not came up again
It does stall out will run maybe 5 seconds the rpms run up to about 1500 rpm and then starts declining immeditly to zero every now and then it will get to 500 rpm and try to go back up but doesnt just stalls out
I did change the IAC yesterday nothing changed
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trouble Trouble.. Alex98 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 0 11-10-2007 04:22 PM
Air Bag trouble codes... TBarCYa General Technical & Electrical 58 08-04-2007 07:32 PM
NC members...ever had trouble with clear corners? pacodiablo General Ford Ranger Discussion 26 02-01-2005 07:59 PM
ABS trouble codes TBarCYa General Technical & Electrical 6 09-23-2004 09:03 AM
Trouble with Rev Glo Gauges Pinecone Interior Semi-Tech 7 09-13-2004 11:05 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 06:29 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.