Weird sound after BL installation - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


Suspension Tech General discussion of suspension for the Ford Ranger.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 07-23-2011
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: Hawkesbury, Ontario
Posts: 8
Weird sound after BL installation

Hey I installed summit BL maybe a month ago and since that time i get this weird "TOK" sound coming of my rear right ( when you're sitting in the truck) body mount and I only occur when I turn right... Any ideas? I have no clue really how body mount works its on my ford ranger edge 2001 2wd 3.0L
Reply With Quote
  #2  
Old 07-23-2011
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: Hawkesbury, Ontario
Posts: 8
I can feel it all the way to the driver side. You hear it and feel it on the floor of the truck.. Quite scary to be honnest lol
Reply With Quote
  #3  
Old 07-23-2011
-spilly's Avatar
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: langley, BC
Posts: 408
Double check that all the bolts are still tight. Did you do a retorque after you drove on it for a bit?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-23-2011
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: Hawkesbury, Ontario
Posts: 8
Yeah i did but i guess I'll try to heat it and torque it back. Should I heat it tho?
Reply With Quote
  #5  
Old 07-23-2011
Clinton's Avatar
Member
iTrader: (19)
 
Join Date: Dec 2010
Location: PA.
Posts: 1,417
Sometimes on those kits, certain bolts have longer threads. Some meant for the cab, others meant for the bed. I made the same mistake of putting the wrong bolt in the cab and hearing the same noise. If you pull the bolt out you can take it to a machine shop to find the same bolt with a longer thread so you can tighten it down. If not, try a few thick washers to act as spacers and see if that will stop it
Reply With Quote
  #6  
Old 07-23-2011
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: Hawkesbury, Ontario
Posts: 8
I still have one longer bolt from the bed yeah i needed to use one for the middle body mount bolt on the left side 'cause the tred was all screwed up so i put a knut on it! :p thanks I'll try that! :p
Reply With Quote
  #7  
Old 07-23-2011
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: Hawkesbury, Ontario
Posts: 8
Brw I think the fact that I bought the summit one for older models didn't help..
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
weird sound mx98ranger 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 13 03-21-2011 03:02 AM
Weird brake sound, but its not the brakes??? xp1ik99 Drivetrain Tech 14 10-12-2006 10:06 PM
weird whine sound ks ranger 2.9L & 3.0L V6 Tech 6 10-03-2006 05:33 PM
Weird Engine Humming, Attached Video Clip w/ Sound olsonk_89 General Ford Ranger Discussion 15 06-25-2006 07:57 PM
Help: weird sound coming from engine compartment winks General Technical & Electrical 12 12-07-2005 11:49 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 11:10 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.