03 Edge idles kinda rough with a/c on - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


2.9L & 3.0L V6 Tech General discussion of 2.9L and 3.0L V6 Ford Ranger engines.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-07-2009
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Location: West Melbourne, FL
Posts: 14
03 Edge idles kinda rough with a/c on

03 edge with 3.0, auto, 73k miles. Idles kinda rough at time w/ ac on. Without a/c on i don't notice this problem.

Any help on here.

Also i see people talking about codes. How do you get the codes?


Thanks in advence for any help

Jeff B
Reply With Quote
  #2  
Old 06-08-2009
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Location: West Melbourne, FL
Posts: 14
ok i got code Po125. anyone know what the fix is for this?

Thanks in advance for your help

jeffb
Reply With Quote
  #3  
Old 06-08-2009
Prerunner-Ranger's Avatar
Level I Supporter
 
Join Date: Feb 2008
Location: Lancaster, CA.
Posts: 2,280
Check thermostat
Reply With Quote
  #4  
Old 06-08-2009
01BlkEdge's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Deer Park, Texas
Posts: 145
check the headlight fluid
Reply With Quote
  #5  
Old 06-08-2009
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Location: West Melbourne, FL
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by 01BlkEdge View Post
check the headlight fluid

What
Reply With Quote
  #6  
Old 06-08-2009
Zs02Edge's Avatar
Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2007
Location: Ocala, Fl & Woodland, WA
Posts: 253
Had the P0125 come up twice a couple of weeks ago. The first time was due to a faulty thermostat. The second was low coolant due to a leaking radiator. Can't help on the rough idle with A/C on since mines been doing it since I bought in in Oct 01.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-13-2009
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Location: West Melbourne, FL
Posts: 14
Hey anyone know if my fuel filter can cause this problem. I have done everything else i can think of.


i am getting ready to shoot this truck if it doesn't start to idle smoother. LOL

Jeffb
Reply With Quote
  #8  
Old 06-13-2009
Ford04Ranger4.0's Avatar
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Plattsburgh, New York
Posts: 3,390
Get the ac pressure tested, to make sure the system is full or has a problem
Reply With Quote
  #9  
Old 06-13-2009
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Location: West Melbourne, FL
Posts: 14
Well a filter is only 17 bucks, so if that will help it is cheaper that getting the pressure checked.

I was just wondering if that could cause the rough idle. I have cleaned throttle body, changed IAC, cleaned MAF, changed plugs and wires, new air filter. So not much else left to do but shoot it. LOL

Thanks for the advice


Jeffb
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4.0 idles rough when put in drive, or shits off. Stein0427 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 4 08-13-2014 05:36 PM
idles rough/runs fine kennyflhr SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines 2 09-26-2013 08:05 AM
low volts and idles rough sometimes help 89rangerblacked General Technical & Electrical 3 11-06-2011 11:20 AM
95 2.3L Suddenly runs BAD! HELP! Idles rough, no power. jtt3769 SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines 7 07-25-2008 10:29 AM
Idles rough, and hard to start, Help!! BOxford32 2.9L & 3.0L V6 Tech 2 02-23-2008 07:29 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 09:44 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.