Cause of temp gauge flatline after change - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


2.9L & 3.0L V6 Tech General discussion of 2.9L and 3.0L V6 Ford Ranger engines.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 04-12-2012
glindy's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2012
Location: FLO,MO
Posts: 16
Cause of temp gauge flatline after change

Noticed a lot of people had dash temperature gauges fail after installing new sensor,Why?

Because the aftermarket sensors given will not work on a 1 wire 3.0 system,they will not ground it. Autozone for example gives you a SU284,it has no continuity fron the blades to the base,so it will not ground the 1 wire harness,as other aftermarkets also do.

Solution to fix gauge,
get a motorcraft SW-5174, F7DZ-10884-AA,it ground the blades and is the correct sensor for a 1 wire temp gauge.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gear change cause ABS problem? impact1223 Drivetrain Tech 6 02-07-2014 12:34 AM
Gas Gauge and temp gauge help!! T12icky0 General Technical & Electrical 1 02-14-2013 03:41 PM
Temp gauge problem JohnNetzlof 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 2 06-18-2006 07:39 PM
Water temp gauge thunderbay General Technical & Electrical 4 04-17-2006 08:55 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 08:31 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.