speaker/sound issues - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


Audio & Video Tech General discussion of audio and video for the Ford Ranger.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 05-26-2009
TCP_Ranger's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Location: Lafayette, Indiana
Posts: 90
speaker/sound issues

well my front left speaker hasnt been working for awhile but that hasnt bugged me much until my back right speaker started acing up. if you crank up the volume really high you can kind of hear the speaker but nothing more than a whisper (both are doing this).

i have checked and its not the speakers so it must be the wiring im guessing. a friend suggested that ill have to rewire the entire trucks sound system but that doesnt sound fun and i dont know where to start. i had my stereo deck put in by

im new to working on cars and such so i dont know alot. any ideas how to fix this problem?

thanks alot for any help i may receive
Reply With Quote
  #2  
Old 05-27-2009
monkeysteeler12's Avatar
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: vienna va
Posts: 663
what kind of head unit do you have? if its an after market, it couls be that the wires wernt connected that well. happened to me, and i just checked the connections, and then it was fine.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-29-2009
TCP_Ranger's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Location: Lafayette, Indiana
Posts: 90
its a jvc. so aftermarket. i pulled it out and all the connections looked fine. ill open it back up sometime and have a look.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-09-2009
actafool4187's Avatar
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Munster, IN
Posts: 11
how can you tell the connections were fine? did you take off the heat shrink tubing or electical tape? (however they hooked them up.) i would also check the actual speaker connections to make sure they aren't loose. the speakers could just be starting to blow, or already blown. when you turn it up really loud, the woofer could be moving a lot and drowning out the sounds coming from the tweeter possibly. i would try replacing the speakers, and if the same problem occurs, just run a small amp
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gauge issues/heating issues/high oil pressure Fw87 General Ford Ranger Discussion 2 04-26-2015 12:08 AM
Stereo/speaker issues FULLSCALE General Technical & Electrical 6 06-26-2010 07:59 AM
sound issues knsdrms3 Audio & Video Tech 3 05-25-2009 10:04 AM
Forward mounted PA speaker...Pic request of your PA speaker location. Fx4wannabe01 General Technical & Electrical 12 04-29-2007 08:34 PM
Amp wiring & speaker fit 69beers Audio & Video Tech 8 01-26-2005 07:19 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 05:13 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.