4wd not working??????? - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


Drivetrain Tech General discussion of drivetrain for the Ford Ranger.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 02-21-2009
JRacer's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: May 2008
Location: Watson, Louisiana
Posts: 1,085
4wd not working???????

ok, so i've replaced the hubs to aftermarket AVM. When i put in 4wd i can hear the case click in, but the front wheels don't engage. The hubs are locked, I have tried driving up and down the road and tried locking it in and reversing and it just wont lock the front wheels in. The case has been making a noise in 4lo for a while now, could that be why. Also while riding tonight, when i had it in 4lo or when i turned the a/c or rolled the windows up, my batter guage moved down a ways, alternator, or just a bad battery?
i really appreciate any help. thanks, JR
Reply With Quote
  #2  
Old 02-22-2009
JRacer's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: May 2008
Location: Watson, Louisiana
Posts: 1,085
bump, b/c im bored lol
Reply With Quote
  #3  
Old 02-23-2009
05prerunner's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Apison, TN
Posts: 483
Put it up on jackstands and lock the hubs. Turn the driveshaft by hand. Do the wheels turn? If so unlock them and turn it again, the wheels should not turn. Then lock the t-case in 4wd, and see if the shaft will still turn. It should not if the truck is in park (or in gear if its a man.) If it does turn, then your t-case is fubared or the shifter is messed up...
Reply With Quote
  #4  
Old 02-23-2009
JRacer's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: May 2008
Location: Watson, Louisiana
Posts: 1,085
hey thanks man. I figured it out today though. THose Avms are already fawked. I took one off and locked and unlocked it, and sometimes it would lock and sometimes it wouldnt. im kinda pissed at them, i have only used them like 3 times and it was p*ssy wheeling when i did use them.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4WD not working properly jaysinpa Drivetrain Tech 3 09-23-2011 10:23 AM
HVAC lights, headlight switch light, 4wd lights not working.... Jwad00 General Technical & Electrical 1 09-05-2009 04:45 PM
HELP!!!! 4wd not working EKB Drivetrain Tech 7 07-19-2008 01:43 PM
4wd not working kyledm18 Drivetrain Tech 6 10-22-2007 06:56 AM
4WD not working. Rooks Drivetrain Tech 4 01-13-2007 06:22 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 02:16 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.