4wd worked FOR TEN MINUTES!! :12: - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


Drivetrain Tech General discussion of drivetrain for the Ford Ranger.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 11-04-2010
Jared4WD's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2010
Location: Mauston WI
Posts: 14
Icon8 4wd worked FOR TEN MINUTES!! :12:

So I have been surfing all the threads about the 4wd problems... my is a lil different. Last night I got the switch on the dash for my truck, the old one was bad. The switch worked 4wd work so I went out to a local gravel pit and did a couple of reverse crawls to "test" the 4wd. Well I got up the one in my picture above the tried another one..... i couldn't get up it at first so i gave her the beans a lil bit and I saw out of my passenger side either smoke or dust could tell... but that is not alarmed me.. IT WAS THE SMELL.. smelled like one of two things electrical burning or cluthch.... so i drive up 10 feet hit the button---back in 2wd-- now it wont go back in??? the button is still making the modual under the jump seat click and the function check on the modual passed .... any ideas... i was thinking about just picking up a new motor and seeing if that fixes it.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-04-2010
ccernst's Avatar
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Kansas City, MO
Posts: 380
Quote:
Originally Posted by Jared4WD View Post
Well I got up the one in my picture above the tried another one..... i couldn't get up it at first so i gave her the beans a lil bit
I read that part and couldn't tell if you can't type or if you were a spammer talking about getting it on in the truck.

So, I don't see a picture. Are you a manual or auto? What year? Some have swtiches, some have push buttons to go into 4x4...you talk about both.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-04-2010
Jared4WD's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2010
Location: Mauston WI
Posts: 14
It is a 1994 XLT 4.0 5-speed with push button 4wd.
Attached Thumbnails
4wd worked FOR TEN MINUTES!! :12:-2010-11-03-16-40-16.jpg  
Reply With Quote
  #4  
Old 11-05-2010
Jared4WD's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2010
Location: Mauston WI
Posts: 14
bump
Reply With Quote
  #5  
Old 11-05-2010
ranger024x4's Avatar
RF Veteran
iTrader: (6)
 
Join Date: Aug 2004
Location: nova
Posts: 5,061
do you still have the auto locking hubs or did you upgrade them to manual locking?
Reply With Quote
  #6  
Old 11-05-2010
Jared4WD's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2010
Location: Mauston WI
Posts: 14
Warn manual hubs
Reply With Quote
  #7  
Old 11-08-2010
Jared4WD's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2010
Location: Mauston WI
Posts: 14
so i am just going to get a new motor and see if that fixes it..............
Reply With Quote
  #8  
Old 11-12-2010
Jared4WD's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2010
Location: Mauston WI
Posts: 14
well got a new motor... and the 4wd is working again. now i just need to fix the fuel tank.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
91 3.0 Has been sitting for ten years. consuming alot of oil. No drips. Col.Mustard 2.9L & 3.0L V6 Tech 4 11-26-2010 10:24 AM
Ten below outside, and my truck has a coolant heater?! jdpartsman99 General Ford Ranger Discussion 10 12-12-2006 08:24 PM
Top Ten Hitch BOB Ranger Products, Company, & Member Reviews 0 01-27-2006 07:48 PM
Last TEN issue with Ranger on the cover aftermarket New Ideas 7 09-04-2005 11:47 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 01:19 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.