Don't know if this ? is elec or drive - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


Drivetrain Tech General discussion of drivetrain for the Ford Ranger.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 03-25-2007
JASONGR81's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Location: SPRINGFIELD, OHIO
Posts: 96
Don't know if this ? is elec or drive

I had just replaced my gears in the rear end and I started it up to take it for a test drive and now my speedometer does not work and my ABS light is on and stays on. Do I need to replace a sensor or the cable. And the carrier I just put in was an open and not the l/s I took out. It did have the abs gear on it. A little help please.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-25-2007
Blhde's Avatar
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Northern IL
Posts: 2,804
YEAR!!!!!!


I'm thinking the tone ring on the carrier is misaligned or the sensor on the top of the rear end is bad.

Depending on year, the truck does not have a speedo cable at derives speed from the rear end sensor.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-25-2007
sem1845's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Prattville, AL
Posts: 265
i believe it comes from the rear abs sensor... make sure it's connected good or you may need to replace it
Reply With Quote
  #4  
Old 03-26-2007
JASONGR81's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Location: SPRINGFIELD, OHIO
Posts: 96
Thanks guys. Ill check that sensor.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-26-2007
zabeard's Avatar
who?
iTrader: (8)
 
Join Date: Nov 2004
Location: IN
Posts: 26,045
Quote:
Originally Posted by Blhde
YEAR!!!!!!


I'm thinking the tone ring on the carrier is misaligned or the sensor on the top of the rear end is bad.

Depending on year, the truck does not have a speedo cable at derives speed from the rear end sensor.

Reply With Quote
  #6  
Old 04-08-2007
HELMUT RONER's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Tampa
Posts: 98
So......what was the culprit? Ever find out?
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
99 tranny in a 92: Speed cable(mechanical) vs sensor(elec) darylorage Drivetrain Tech 2 03-30-2015 04:38 PM
03 Ranger Elec. Issues Biggsmall General Technical & Electrical 12 03-29-2011 05:15 PM
1989 ranger no reverse & no lights on elec shift button ky1969 Drivetrain Tech 0 10-04-2010 07:19 PM
2005 Ranger Elec specs milhous58 General Technical & Electrical 0 08-25-2010 02:30 PM
Weird A/C elec. issue Goats General Technical & Electrical 9 03-13-2010 09:19 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 08:29 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.