Ranger doesn't like the 70-75mph range... - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Ford Ranger Discussion General discussion of the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 09-24-2006
l2en's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Keystone State
Posts: 4,521
Ranger doesn't like the 70-75mph range...

My old truck was like this too...When I get up to 70mph, at least that's what the speedo says, the truck gets a lil shake to it that disappears around 75mph. My old fx4 did that same exact thing and felt the same way. Anything to be concerned about?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-24-2006
gatorblue92's Avatar
RF Veteran
 
Join Date: Jun 2004
Location: Delaware
Posts: 8,238
mine does that sometimes too... i think its a wheel out of balance or something like that
Reply With Quote
  #3  
Old 09-24-2006
ranger024x4's Avatar
RF Veteran
iTrader: (6)
 
Join Date: Aug 2004
Location: nova
Posts: 5,061
mine does the same thing
Reply With Quote
  #4  
Old 09-24-2006
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: City, PA
Posts: 515
All tires will vibrate at a certain speed. Remember, the wheels/tires are balanced on a spin balancer, at a specific speed, not all speeds...
Reply With Quote
  #5  
Old 09-24-2006
jrpro130's Avatar
RF Veteran
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2005
Location: Florida
Posts: 5,057
Mine does it too, once at 40 and once at 55, kinda weird. After that it's all gravy though.

Stock it did it at about 80mph, went away at about 85/87
Reply With Quote
  #6  
Old 09-24-2006
03RangerInROC's Avatar
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: rochester, ny
Posts: 530
mine dose it tooo n i got a 4x2 rear wheel 03
Reply With Quote
  #7  
Old 09-24-2006
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Wesley Chapel, FL
Posts: 1,072
Mine did that when I had the Yoko's on it. From about 45-65 it was an annoying vibration at different intensities. Never did it with the Firestones or Goodyears, and it went away when I changed to the Michelins. Some tires just ain't round.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-24-2006
zabeard's Avatar
who?
iTrader: (8)
 
Join Date: Nov 2004
Location: IN
Posts: 26,045
yea mine fluctuate from different speeds depending on temp and such. mudders bring it out even more. i just get used to it.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-24-2006
lifted97ranger's Avatar
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Charlestown, IN
Posts: 1
geeze....i haven't had that problem with my BFG All Terrains.....i just ran home from indy running about 80 with no problem at all....
Reply With Quote
  #10  
Old 09-24-2006
zabeard's Avatar
who?
iTrader: (8)
 
Join Date: Nov 2004
Location: IN
Posts: 26,045
you also have TTB front end

I didnt have any issues with my MT/Rs until the Silver Lake Sand Dune incident and i popped a bead and bent a wheel on the back tire.
Reply With Quote
  #11  
Old 09-24-2006
ranger's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Imperial Beach, CA
Posts: 4,502
i have that problem my truck shakes and rattles and then i jump on it and it goes away
Reply With Quote
  #12  
Old 09-24-2006
Level III Supporter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2004
Location: usa
Posts: 24,936
Like i have sayed before who cares there trucks your getting a free butt message...
Reply With Quote
  #13  
Old 09-24-2006
fx4me's Avatar
Member
 
Join Date: May 2005
Location: CA
Posts: 1,507
This happened to mine for a while at 84 mph (yes 84, i had a 9-hours trip to figure it out exactly lol). But it hardly does it anymore. It's very minor compared to before.
Reply With Quote
  #14  
Old 09-25-2006
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Haverhill, MA
Posts: 1,907
Quote:
Originally Posted by SilverTank
Mine did that when I had the Yoko's on it. From about 45-65 it was an annoying vibration at different intensities. Never did it with the Firestones or Goodyears, and it went away when I changed to the Michelins. Some tires just ain't round.
hey mine did it also i had the yokohama Geolander ht/s 245/75 and it also did it and i had everything balanced witch helped a lil and aligned but it was still there. it even made my gf scared to drive in it lol it happened around 70-75 then it went away a lil.
but with my BF AT's its nice and smooth no more shaking.
Reply With Quote
  #15  
Old 09-25-2006
HighRollerII's Avatar
RF Veteran
iTrader: (4)
 
Join Date: Jun 2004
Location: Charleston, SC
Posts: 10,066
mine doesnt shake but by golly its loud..no tips just muffler..and no cruise control SUCKS..just got back from ridin 720 round trip miles and the next thing im doin it tips
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
gas pedal goes soft around 65 75mph in OD myersth Drivetrain Tech 1 01-20-2012 03:32 PM
Low top speed only 75mph!! help motokid930 General Ford Ranger Discussion 3 05-23-2011 11:16 AM
My Ranger doesn't like potholes jtfoxman 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 14 07-27-2009 10:56 AM
Low Range doesn't work? 91ExtCab Drivetrain Tech 2 10-15-2008 06:51 AM
The Ranger Converted to Range Rover? AuthPineApple General Ford Ranger Discussion 38 03-16-2006 10:29 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 04:57 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.