Bad Alt, now new alt and Batt light? - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 09-11-2008
Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2007
Location: Northern Il
Posts: 60
Bad Alt, now new alt and Batt light?

Kinda weird problem here, looking for a little guidance on where to start. The alternator went bad in my 98, symptoms were: at times the gauge would go to half of where it was normally and lights etc would dim, it would stay this way for a while and then go back to normal. Had to drive it one day like this just to get to work and back. Next day, new alternator gets put on. Volt gauge is rock steady, has not moved at all. Drove it around town all day the first day, everything is fine. Now I have driven it to work two days(~ an hour each way) and the Batt light is going on and off.

Now what can cause the Batt light to seemingly randomly go on and off yet the volt gauge stay steady? And I know the gauge was responding with the old alt, it would show when it was not charging full perfectly. Now it acts like it is charging fine, but the batt light goes on and off
Reply With Quote
  #2  
Old 09-12-2008
Blhde's Avatar
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Northern IL
Posts: 2,804
Check the little wire that plugs into the back of the alt. Its all alone on its own plug.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-12-2008
quicksilver2001's Avatar
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Opelousas, Louisiana
Posts: 704
what brand alternator? at work, parts has done given me the wrong alternator (fits perfect, everything plugs up) but for different application, and it does this. or possible faulty alt. hope this helps
Reply With Quote
  #4  
Old 09-12-2008
wvcat's Avatar
Member
iTrader: (4)
 
Join Date: May 2007
Location: New Cumberland
Posts: 2,044
I had a battery light driving me crazy and it ended up being the harness plug where the engine plugs in. A pin was bent over.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No ign lights, Not cranking, batt ok, but Nothing happening jonouk General Technical & Electrical 10 06-20-2012 01:52 AM
batt. light illuminated??? vipertblck SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines 2 06-05-2010 08:24 PM
97 batt. light intermittent vipertblck General Technical & Electrical 3 04-06-2010 08:42 PM
97 batt. light intermittent vipertblck SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines 0 04-06-2010 12:24 PM
Batt Light Turns off only at high rpms Hellion General Technical & Electrical 8 10-07-2007 03:15 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 05:03 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.