No Instrument cluster power to lights .. HELP - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 01-17-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2009
Location: detroit michigan
Posts: 13
No Instrument cluster power to lights .. HELP

OK , I was on here a while back bugging yall with some lame questions . I had just picked up a '93 ranger with no radio and no dash lights . I was hoping there was something in common between these and the lights would come back when I got a radio installed . The manual I have makes no mention of the instrument lights or radio (other than the RF choke) so I was hopeful. Well anyway , new stereo installed and still no lights . I took a look around this site and found that the instrument cluter lights should be LT BLUE W/RED stripe . The owners manual gave me the fuse to check , I tested it under load and it's OK. so either I have several blown bulbs or there is no power on this wire . I didn't check for power into the fuse, I wwill do that next , other than that is there an easy spot to pick this wire up ? I don't wanna remove the gauge cluster if I can avoid it .

Any help is appreciated -BONZO 1
Reply With Quote
  #2  
Old 01-22-2010
DHP41890's Avatar
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Norton, MA
Posts: 36
it could be the dimmer switch. i just connected mine to the headlight switch directly, bypassing the dimmer switch
Reply With Quote
  #3  
Old 01-25-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2009
Location: detroit michigan
Posts: 13
Thanks for the reply , I didn't consider the dimmer switch ...... As I mentioned the book I have doesn't make any mention of this circuit and it is too cold outside(I don't have a garage to work from ) so I wasn't feeling all that experimental . I did check for power at the fuse , owners manual gave me a clue to what fuse to look at (f-13?) ,no juice at the high side with light switch on so I figure the problem is at the source.... Took a look at what I do know from the schematic I do have and it looks like fuse 12 is powered on when ignition switch is on , I simply jumped power from there to f-13 and now I have dash lights whenever the key is on . Not exactly what I was hoping for but it is functional and I can quit crying about it .

So now I have a stereo , new tires , new windshield and when it warms up out there it will get some fresh paint, I'm really liking this machine .

Thanks again-BONZO
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How-To: Replacing Instrument Cluster Lights Takeda Interior, Exterior, & Electrical 32 10-21-2016 11:46 AM
changing instrument cluster lights HELP!!! stlFX4 Interior Semi-Tech 28 01-02-2015 10:20 PM
no parking lights or instrument cluster, fuse blown ratrodford General Technical & Electrical 4 10-20-2009 12:17 AM
replacing instrument cluster lights.... crawly1025 Interior Semi-Tech 3 03-21-2009 10:57 AM
Fuse keeps popping for instrument cluster/lights DrivAPrerunner General Technical & Electrical 6 10-22-2006 08:17 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 02:15 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.