Tune up gone bad. HELP!!!! PLEASE!! - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 03-03-2012
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sparks, NV
Posts: 10
Icon9 Tune up gone bad. HELP!!!! PLEASE!!

I have an 88 ford ranger 2.9 v6. Change spark plugs, wires, cap and rotor now my car wont start. Anything i can be missing. Truck ran before i did this, now i am stuck. And if anyone has this same motor, will you please check the firing order for me. Thanks

Last edited by AndrewC10; 03-03-2012 at 07:44 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-03-2012
98liftedranger's Avatar
RF Veteran
iTrader: (5)
 
Join Date: Aug 2008
Location: California
Posts: 12,538
You more then likely put something in wrong or didn't connect everything.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-03-2012
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sparks, NV
Posts: 10
I have gone over everything. Even took it all off and did it again and nothing.
It sounds like it wants to turn over but won't. I have the correct firing order.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-03-2012
warlocke's Avatar
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Lees Summit, MO
Posts: 189
Did you take the wires off one at a time and replace them, or did you just take them all off?

I had this issue on a 69 351, The firing order I had in my motors manual was wrong, and all the firing orders I found online were identical to my manual, however I called my dad up, he brought his motors manual over, we looked through it, and it had a different order than mine listed. We tried that one and it fired right up.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-03-2012
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sparks, NV
Posts: 10
I have tried multiple other orders. Even when i have had the firing order wrong before it just runs and idles poorly, never not start, but i will have to keep trying i guess.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-03-2012
warlocke's Avatar
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Lees Summit, MO
Posts: 189
Just to make sure, This is the one I found online. Also did you gap your plugs before you installed them?

1988 Ford Ranger 2WD
2.9 liter V-6 VIN "T"






Also just because a firing order is listed, Ford has been known in the past to change the order mid-year. This is comming from a Ford mechanic who has worked at ford dealers for over 23 years.
Attached Thumbnails
Tune up gone bad. HELP!!!! PLEASE!!-92714685.gif  
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The_Dealer: Bad Deal Bad Member Bad Sell! LayingFrame89 Ranger Products, Company, & Member Reviews 34 12-01-2007 07:59 AM
Stock Drivesaft with RCD = BAD BAD BAD PICS INSIDE ranger General Ford Ranger Discussion 32 07-31-2007 12:50 PM
True difference between the torque tune and the performance tune TORQUERULES 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 18 01-16-2007 08:58 AM
ALL offroaders are BAD BAD BAD! FMD General Ford Ranger Discussion 13 04-25-2006 08:21 AM
Signal mirror Mod Gone Bad ! I need your help now ! LiquidBullet General Technical & Electrical 1 03-16-2006 12:00 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 08:38 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.