Ok problem.... - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines Discussions and Topics specific to the Lima 4 cylinder engines

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 12-26-2007
"Tha Stranger"'s Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Location: Arab,Al.
Posts: 35
Ok problem....

Ok so i bought a 1986 ford ranger about two weeks ago and was told it ran good and all it needed was a new clutch.Well , i bought a clutch kit , had my flywheel resurfaced , etc and installed it all. Afterwards , i throw a battery on the truck in an attempt to start it and all i get is this pop sound.Ok , so i go make sure the cables have good connection and i know the battery has charge because i charged it all night basically , and i get back in the truck and try'd it again...once again , pop. So i get to thinking , it sounds like it coming from the starter relay thing (thing bolted on the fender basically right beside the batt.)So my dad had a new one and i replaced it. Still only a pop , ended up switching starters as well..STILL pops...wtf could it be? anyone have any ideas? Oh yes..the motor is a 2.3 out of an '89 mustang..The motor does turn over (turned the flywheel by hand)..
Reply With Quote
  #2  
Old 12-27-2007
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Upstate,NY
Posts: 2,598
Start by connecting a set of jumper cables from the negative battery post to the engine block.If that works , you have a bad ground.If not,leave the neg cable connected and with the truck in neutral (DOUBLE CHECK!!) connect the positive jumper cable to the positive battery terminal and touch the other end to the starter side of the starter relay.
If that does nothing you have:
A bad cable from relay to starter or
a bad ground from engine block to starter or
a bad starter.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-27-2007
"Tha Stranger"'s Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Location: Arab,Al.
Posts: 35
Alrighty ill do that!!! thanks a million
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What part is this? (pic) Blower problem, this the problem? stuck on vent! ChargerOnDavins General Technical & Electrical 4 10-03-2010 06:58 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 11:12 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.