Help: Can't put CD6 in shipment mode... - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


Audio & Video Tech General discussion of audio and video for the Ford Ranger.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-06-2007
SouthernEdge's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Location: Macon, GA
Posts: 18
Help: Can't put CD6 in shipment mode...

Hey guys...

I sold my CD6 on eBay and am trying to put the deck in shipment mode by follwing the directions here....

CAUTION: The 6-compact disc (CD) audio unit must be placed in shipment mode anytime the audio unit is removed (including for diagnostic purposes). Failure to follow this instruction may result in damage to the audio unit.

NOTE: This procedure applies to the CD6 and TREMOR audio units.

Turn the audio unit on and eject any CDs loaded in the audio unit.
Turn the key to OFF.
Press and hold presets 2 and 5, simultaneously.
While holding the presets, turn the key to ACC or RUN.
The audio display will flash SHIPMENT.
When the CD tray has parked, the audio unit will display SHIPMENT ON.
Turn the key to OFF.
Remove the audio unit. For additional information, refer to Section 415-01 .
Exiting Shipment Mode

NOTE: If the audio unit is removed, install the audio unit before beginning this procedure.

Turn the key to ACC or RUN.
Turn the audio unit on.
Press and hold the LOAD button for approximately 2 seconds.
The audio unit will enter loading mode, at which time the shipment mode will be exited.
Turn the audio unit off.


Problem is, it will not go into shipment mode. Anyone have any ideas why it would not?

It came from my 03 model, does not have mp3 support or aux.

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-06-2007
Level III Supporter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2004
Location: usa
Posts: 24,936
you have to be doing some stepp wrong
Reply With Quote
  #3  
Old 06-06-2007
Member
 
Join Date: May 2004
Location: McKinney, TX
Posts: 2,123
Oops, there is a shipment mode? I sold mine on e-bay years ago and guess I got lucky and UPS didn't play rugby with my package.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-06-2007
SouthernEdge's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Location: Macon, GA
Posts: 18
Redneckstone: I thought I went exactly as the instructions mapped out, even tried it again...no luck.

Mnemonic: lol...guess I'll just have to pack it extra well..
Reply With Quote
  #5  
Old 06-06-2007
coolpeoplswillis's Avatar
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Toledo, OH
Posts: 350
I sold two, never put them in shipment mode. Just make sure to package them really, really good. Both mine made it there just fine. Sent them from Ohio to Georgia and New Mexico. no problems.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-06-2007
redranger04g's Avatar
Member

iTrader: (2)
 
Join Date: Apr 2007
Location: Placentia, CA
Posts: 928
i didnt put mine in shipment mode, and the person i sold it to did not get a working head unit
Reply With Quote
  #7  
Old 06-07-2007
whippersnapper02's Avatar
RF Veteran
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2006
Location: Earth, Milky Way Galaxy
Posts: 7,415
I bought mine from a guy on this forum and he didn't put it into shipment mode. At first the changer unit didn't want to work but I kept messing with it and it started working fine.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-07-2007
Sonic04Edge's Avatar
RF Veteran

iTrader: (6)
 
Join Date: Jun 2004
Location: Madison. AL
Posts: 5,715
I didn't put mine in shipment mode and sold it to a guy on here and it worked fine.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-14-2007
SouthernEdge's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Location: Macon, GA
Posts: 18
Packed it well and it made it with no problems!
Reply With Quote
  #10  
Old 06-17-2007
67cobain94's Avatar
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Vero Beach, Florida
Posts: 708
I have never heard of that before. I wonder how many other radios I was supposed to do this on.
Reply With Quote
  #11  
Old 06-17-2007
HighRollerII's Avatar
RF Veteran
iTrader: (4)
 
Join Date: Jun 2004
Location: Charleston, SC
Posts: 10,066
lol shipment mode..lol like everybody else..whhooopps (:
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DDM tuning shipment dracowing14 General Ford Ranger Discussion 0 03-26-2010 04:18 PM
How to get OEM CD6 out of "shipping mode"?? crazymikey Audio & Video Tech 7 12-29-2008 11:43 PM
PLEASE HELP Im in panic mode LOL vansnxtweek Wheels & Tires Semi-Tech 41 04-24-2008 10:17 PM
2007 CD6/mp3 player wont come out of Ship mode.... lifted97ranger Audio & Video Tech 11 07-15-2007 12:08 AM
Attention factory CD6 users! Wowak Audio & Video Tech 34 01-20-2005 01:25 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 12:10 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.