2003 Ford Ranger, Blinkers wont work but hazards and everything else does - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 05-31-2011
Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2011
Location: W
Posts: 1
2003 Ford Ranger, Blinkers wont work but hazards and everything else does

Hi, new to the site. I have a 2003 ford ranger with the manual trans. I noticed a while back that I was having problems with my turn signals working and then not working. Sometimes the only way i could get them to work is by holding the lever down, then sometimes the only way i could get them to work is by moving the column up and down. Now they dont work at all and i can't get them to work. Any ideas, I thought maybe it was a bad wire or something but if that was the case wouldn't the hazards not work seeing they are all on the same switch? Thanks for all the advice in advance.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 05-31-2011
btm757's Avatar
Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Jun 2009
Location: Norfolk / Chesapeake, VA
Posts: 3,980
Sounds to me more like a multifunction switch is bad. You could try to replace the flasher relay under the dash. but more than likely is its the stalk.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-31-2011
01_ranger_4x4's Avatar
Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Muskegon, Michigan
Posts: 3,585
Quote:
Originally Posted by btm757 View Post
Sounds to me more like a multifunction switch is bad. You could try to replace the flasher relay under the dash. but more than likely is its the stalk.
X2
Reply With Quote
  #4  
Old 05-31-2011
hurley's Avatar
Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2010
Location: West Belmar NJ
Posts: 1,488
I have the same problem and it has been driving me crazy. What is the stalk? And how hard is it to replace?
Reply With Quote
  #5  
Old 05-31-2011
04RangerDave's Avatar
JDM> RANGER

iTrader: (3)
 
Join Date: Jul 2010
Location: RI
Posts: 5,030
i had the same issue and it was the flasher surprisingly
Reply With Quote
  #6  
Old 05-31-2011
hurley's Avatar
Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2010
Location: West Belmar NJ
Posts: 1,488
I checked all my fuses and they were fine
Reply With Quote
  #7  
Old 05-31-2011
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Upstate,NY
Posts: 2,598
Stalk = multifunction switch.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-31-2011
Masteratarms93's Avatar
Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Mar 2010
Location: Goose Creek SC
Posts: 4,685
Reply With Quote
  #9  
Old 05-31-2011
hurley's Avatar
Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2010
Location: West Belmar NJ
Posts: 1,488
Thanks Kevin! Thats exacty what i needed. sorry to thread jack by the way.
Reply With Quote
  #10  
Old 05-31-2011
Masteratarms93's Avatar
Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Mar 2010
Location: Goose Creek SC
Posts: 4,685
Not a thread jack if it's related lol

I put that up last week to haha
Reply With Quote
  #11  
Old 05-31-2011
btm757's Avatar
Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Jun 2009
Location: Norfolk / Chesapeake, VA
Posts: 3,980
The Multifunction switch can be replaced in like 10 minutes. and you can find oodles of them at the junkyard. also try the flasher relay first. its under the dash by the steering column. stock I think they are blue.
Reply With Quote
  #12  
Old 05-31-2011
Masteratarms93's Avatar
Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Mar 2010
Location: Goose Creek SC
Posts: 4,685
I wouldn't get a used one. They all have that shorting issue that affects the wipers and blinkers after like 50k. New aftermarket are $40 from Rockauto, new from the dealer is like $60.

I'd give you Tascas price but I can't find the part lol
Reply With Quote
  #13  
Old 06-01-2011
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Mumbai
Posts: 29
I also found at the dealer that they give at very high price. But is also fine.
I checked in my truck and all are working fine.
Reply With Quote
  #14  
Old 10-18-2017
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: groveport
Posts: 2
Icon4 2003 ford ranger edge 3.0 v-6 2wd single cab

just replaced turn signal arm - no turn signal but hazards work on dash also no brake lights what would be solution to fix
Reply With Quote
  #15  
Old 10-18-2017
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: groveport
Posts: 2
2003 ford ranger edge 3.0 v-6 2wd single cab

replaced turn signal arm check bulbs checked fuses still no turn signals
what would problem be
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No Reverse..Everything else is fine? vansnxtweek Drivetrain Tech 29 09-22-2015 12:18 AM
Want to Buy: Bull Bars, Light Bars, and everything else in between rob101 Interior, Exterior, Electrical, & Misc. 2 07-14-2012 11:43 AM
Can someone please help me get my turn signals/hazards to work? DSMissed General Ford Ranger Discussion 14 12-26-2009 02:54 PM
Blinkers wont work!!! crimsinx General Technical & Electrical 8 10-07-2009 05:22 PM
add amber lights that flash faster and opposite hazards 2004edge General Ford Ranger Discussion 2 05-05-2008 01:34 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 02:56 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.