Headlights totally died! wtf and hazards stopped - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 04-02-2009
Blackonblackfx4's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 914
Icon4 Headlights totally died! wtf and hazards stopped

I have 2 100W Off road lights wired to a Relay to kick on with my high beams, on the high beam wire, sodered and taped.


So im driving down a dead road, just now, kick on my high beams ( and off road lights) and all the headlighs die after a split second and it goes down to the park lights, tried kicking it to low beam still nothing. I had no headlights at all??? then like 10 seconds later the low beams came back on.

?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????

If a fuse would've burnt they wouldnt have come back on. What the hell??? What Do I do and what happened?








Also

I have All LED's and a signal mod and a EP27, now my hazzards dont work with the lights on and truck running, they only work with the truck off, or the lights off. WHY??

.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-02-2009
turbo's Avatar
Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Tallahassee, FL
Posts: 565
Quote:
Originally Posted by Blackonblackfx4
I have All LED's and a signal mod and a EP27, now my hazzards dont work with the lights on and truck running, they only work with the truck off, or the lights off. WHY??
I'm tired of answering this question for you.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-02-2009
Blackonblackfx4's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 914
Quote:
Originally Posted by turbo View Post
I'm tired of answering this question for you.
UHhhh where did you answer it?
Reply With Quote
  #4  
Old 04-02-2009
turbo's Avatar
Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Tallahassee, FL
Posts: 565
twice, so far, in the other two threads where you mention it.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-02-2009
Blackonblackfx4's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 914
Quote:
Originally Posted by turbo View Post
twice, so far, in the other two threads where you mention it.
Honestly The only thing I see you saying it that there polorized and they might work if i turned my 194's around? also I could try changing the EP 27 to a new one again.







Still have no Idea why my headlights died on me and came back on
Reply With Quote
  #6  
Old 04-03-2009
turbo's Avatar
Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Tallahassee, FL
Posts: 565
No.

They are polarized, that is true. So, they only work if the + lead has the + voltage.

With the side marker mod in place, the + lead on the LEDs only gets the + voltage when the lights are off. If your parking lights are on, then the + lead on the LEDs gets the - voltage and the - lead on the LEDs gets the + voltage. This is why they don't light.

I didn't say to turn them around. I said to wire in another set of LEDs, parallel to the ones that are currently there, except attach the + lead of the new LED to the - lead of the old LED; likewise, attach the - lead of the new LED to the + lead of the old LED.

Once this is done, one or the other of the LEDs will light, no matter which way the voltage is flowing through the circuit. As such, your signals will work whether you have your parking lights on or not.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-03-2009
Goodysgotacuda's Avatar
Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Las Vegas, NV
Posts: 1,496
low beam headlights are almost always on a circuit breaker. which means they will come back on.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-03-2009
Blackonblackfx4's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 914
Quote:
Originally Posted by Goodysgotacuda View Post
low beam headlights are almost always on a circuit breaker. which means they will come back on.
But why would the high beams die? I have the off road lights on a relay so they dont draw aditional power from the lights
Reply With Quote
  #9  
Old 04-03-2009
Goodysgotacuda's Avatar
Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Las Vegas, NV
Posts: 1,496
Did they work before you put the off road lights on? I suspect the added wiring to be at fault..
Reply With Quote
  #10  
Old 04-05-2009
Blackonblackfx4's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 914
YEah, I've never had this problem before. It was like a one time thing. I wonder if the relay for the off road lights may have drawed enough to make the breaker pop out on the truck's high beams. I dont know why It would though.

And the Hazzards just seamed to have stopped recently. Napa told me there was no Warenty on the EP 27.

I dont get why they work with the lights on and truck off but not with the truck running and lights on.
Reply With Quote
  #11  
Old 04-05-2009
turbo's Avatar
Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Tallahassee, FL
Posts: 565
Quote:
I dont get why they work with the lights on and truck off but not with the truck running and lights on.
well, just keep asking every couple days. perhaps the laws of physics will change, and you'll get a different answer.
Reply With Quote
  #12  
Old 04-05-2009
Blackonblackfx4's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 914
Quote:
Originally Posted by turbo View Post
well, just keep asking every couple days. perhaps the laws of physics will change, and you'll get a different answer.

Thank you for that, I was actually replying to mike
Reply With Quote
  #13  
Old 04-05-2009
TrePaul86's Avatar
Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Apr 2007
Location: Gresham, OR
Posts: 1,369
How did you wire that relay? I have a feeling you didn't wire it right.

Relay should go like this:

30 - 12+ constant
85 - Ground
86 - tapped from one high beam wire on the headlight pigtail
87 - to off road lights.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2003 Ford Ranger, Blinkers wont work but hazards and everything else does jay398 General Technical & Electrical 14 10-18-2017 09:08 AM
Heat blower stopped, then started, now stopped heat works nanookc General Technical & Electrical 4 02-17-2015 02:18 PM
Turn signals and hazards stopped working Gloveman3 General Ford Ranger Discussion 2 08-25-2013 01:07 PM
Can someone please help me get my turn signals/hazards to work? DSMissed General Ford Ranger Discussion 14 12-26-2009 02:54 PM
add amber lights that flash faster and opposite hazards 2004edge General Ford Ranger Discussion 2 05-05-2008 01:34 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 12:30 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.