Help! Electrical system killin me - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 12-02-2008
mlw20lu's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Loxahatchee, FL
Posts: 1,825
Help! Electrical system killin me

So my battery is giving me crap and i think its just aout damn near dead. hadnt started in in a couple days and yest mornon started up just fine. then leaving work nothing. adjusted battery cables a lil and started right up.. got home tightened them up and started it a few times no problems. got in this morning to go to work. lil hesitation on the crank but started fine. went to grab a bite for lunch. and NOTHING!! super low voltage, no radio power. zilch. not even clickin to start. now lately i have been noticing my speedo will randomly flicker up and down between 20-30 mph at a redlight. wtf??? any ideas??
Reply With Quote
  #2  
Old 12-02-2008
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Elizabeth City, NC
Posts: 767
Sounds like an alternator problem if the speedo is jumping.

Make sure your cables are good, since "adjusting them" helped for a while. Might want to replace them, they tend to corrode under the insulation near the battery.

When you replace the dead battery, drive it to an AP store that will test your battery/alternator for free (most do this). Go from there. You could luck out and just have a dead battery. I vote bad cables from the description. A bad cable can ruin an alternator / VR.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-02-2008
mlw20lu's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Loxahatchee, FL
Posts: 1,825
i just replaced the alternator about 6 months ago. but that sounds about right! thanks
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2009 seats are killin' me turnbuckle1 General Ford Ranger Discussion 7 02-07-2013 10:22 PM
electrical system GONE rstangboi 2.9L & 3.0L V6 Tech 6 12-12-2008 01:39 AM
General electrical system question onebluemcm General Technical & Electrical 7 12-01-2007 08:12 PM
stock electrical system Urandaman General Technical & Electrical 7 11-16-2006 03:27 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 03:36 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.