OHC Map light doesnt work - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 07-28-2007
jtslmn720's Avatar
RF Veteran
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2004
Location: Kent State, Kent Ohio
Posts: 7,367
OHC Map light doesnt work

my driver side map light(the light is on the passenger side but it shines on the driver seat) stopped working... bulb is fine, but it seems like the contacts seem like they arent connecting well so i dunno what to do... anyone run into this problem?...

i didnt think of trying the other light in its slot but lets say its not the light connector thing and its the actual ohc side of the connectors can it be swapped?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-28-2007
gatorblue92's Avatar
RF Veteran
 
Join Date: Jun 2004
Location: Delaware
Posts: 8,238
try to shoot some wd-40 in the switch from the backside (remove the ohc first) and see if that does the trick
Reply With Quote
  #3  
Old 07-30-2007
klc317's Avatar
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Cincinnati, OH
Posts: 950
It's most likely that little copper ring that the bulb base makes electrical contact with. One of mine broke and I managed to solder it back together although it is pretty fragile and IMO not a very good design.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-05-2007
jtslmn720's Avatar
RF Veteran
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2004
Location: Kent State, Kent Ohio
Posts: 7,367
ok so now neither work... i have no idea why and this sucks
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OHC Map light XeRo Interior Semi-Tech 7 06-29-2008 08:21 PM
Found out why my OHC map lights dont work... jtslmn720 General Technical & Electrical 8 10-08-2007 08:10 PM
Speedometer doesnt work. PLEASE HELP 99Ranger3.0 General Technical & Electrical 17 02-22-2007 06:01 PM
OHC Map light no functioning 05ranger General Technical & Electrical 28 10-22-2006 03:18 PM
Active Users link doesnt work for me Zero Ranger-Forums Office 2 01-27-2005 12:04 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 04:39 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.