TEMP. GUAGE SENDING UNIT - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 11-09-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2010
Location: Madisonville,KY
Posts: 31
TEMP. GUAGE SENDING UNIT

Where is this located on a '99 Ranger with the 2.5L engine? I want to try and replace it b/c the temp guage doesnt move past the "C'' no matter the weather conditions. also, the heater works VERY well so it can't be the thermostat stuck. any help would be appreciated, thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 11-09-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2010
Location: Madisonville,KY
Posts: 31
anyone?
Reply With Quote
  #3  
Old 11-12-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2010
Location: Madisonville,KY
Posts: 31
wow, no one knows huh?
Reply With Quote
  #4  
Old 11-12-2010
edge2k's Avatar
Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2010
Location: Daytona Beach, Florida
Posts: 296
You should find it somewhere on the top of the motor, just follow whatever piping is connected to the water pump, mine wasn't to far away from the thermostat but I have a 95, it just had 2 little wires coming out of it and was threaded in, you take it out and you'll see coolant.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-12-2010
__Arod__'s Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Central Florida
Posts: 287
its on top of the thermostat housing. im having the same problem, mine fluctuates way to much
Reply With Quote
  #6  
Old 11-12-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2010
Location: Madisonville,KY
Posts: 31
was there a recall on this problem? it seems to be a common problem from what i've read on here.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-12-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2010
Location: Madisonville,KY
Posts: 31
ok i see two little plugs on top of the thermostat. one is gray, and the other is a brownish color. both of them have two wires coming out of them. which one is it?
Reply With Quote
  #8  
Old 11-13-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2010
Location: Madisonville,KY
Posts: 31
???
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bad temp sending unit? Bad thermo? __Arod__ 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 2 12-03-2010 04:18 PM
5R55E Temp Sending Unit kawa General Ford Ranger Discussion 20 05-08-2010 12:35 PM
Temp sending unit Diabolic 2.3L & 2.5L I4 Tech 6 02-21-2008 03:48 PM
is this my oil sending unit? also, how do i take off my fan? Bigdank 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 12 01-01-2008 06:03 PM
Oil pressure sending unit......where? KnightRider 2.9L & 3.0L V6 Tech 5 09-16-2005 09:22 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 12:51 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.