please help immediatly, no spark = no strat - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines Discussions and Topics specific to the Lima 4 cylinder engines

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 04-12-2011
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2010
Location: aspers, PA
Posts: 801
please help immediatly, no spark = no strat

its a 1989 2.3 alright did some off roading today when my truk just shut off, didn't bog down or nothing, and then it wouldn't start the engine cranked but didn't stat, so i pulled a plug stuck it against and manifold, no spark, stuck it on the negative teminal incase the rusty manifold wasn't good enough to get a connection, still no spark, ignition fuse is good, fuel pump kicks on, scanned it after i got it towed home by a friend and got code 15 and 14 i need help imeediatly, thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 04-12-2011
87xlt's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: In my truck!
Posts: 875
Do you get proper voltage at the coil pack. Check for lose connections something may have worked lose. Good luck!
Reply With Quote
  #3  
Old 04-14-2011
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2010
Location: aspers, PA
Posts: 801
alright i worked on the truck today, i checked the coil pack while craning no voltage to wither ends of the plug only in the middle, (i was cranking it while i checked it) borrowed a spark plug tester no spark while testing obviously, anyways, took the crank pulley off and one of the lips the the crank sensor reads was all bent to hell, i guess a rock got in there, anyways getting the pulley Saturday, also found out that the timing belt cover was broken off at the bottom so i'm gettign that Saturday too so i can time the crank shaft.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-14-2011
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2010
Location: aspers, PA
Posts: 801
and yes i checked every wire harness i could find and all were good, it was all the lip being bent to hell and breaking the sensor
Reply With Quote
  #5  
Old 04-14-2011
RLong31's Avatar
The Ban Hammer
iTrader: (5)
 
Join Date: Jul 2009
Location: Monrovia, IN
Posts: 2,629
If the crank sensor was broken, that's probably why it wouldn't start.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-15-2011
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2010
Location: aspers, PA
Posts: 801
yeah, figured that one out along time ago,
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Spark Plugs Wires & Spark Plugs vancouverisland 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 8 07-26-2017 12:28 AM
Thumping/jolting when accelerating immediatly after slowing for a turn or a red light jblanke Drivetrain Tech 2 07-26-2014 03:33 PM
spark knock/detonation issue. PLEASE HELP!!! Dossey 2.9L & 3.0L V6 Tech 49 08-26-2010 07:01 PM
Help with Spark Knock Please!! vansnxtweek 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 7 03-12-2008 10:33 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 12:44 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.