AC Works/Doesn't? Weird electrical problem?... - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 07-14-2012
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2011
Location: Milwaukee
Posts: 13
AC Works/Doesn't? Weird electrical problem?...

I've had 94 xlt for just over a year now and the ac hasn't worked since I got it. I haven't been too concerned because I don't mind using open windows as my air con, but it's been 95+ here for the last month and if there's an easy fix for this I'll do it.

When I run the AC the ac motor spins up for maybe 5 seconds, then turns off for 5 seconds, then turns on for 5 seconds, then turns off for... over, and over, and over again. It seems like it might be working when the pump is on but maybe only 5 degrees cooler than what's outside, which isn't doing much right now. I've hunted around and haven't really seen anybody with the same issue. Could it be as simple as a bad fuse? Bad motor? Electrical gremlin? I honestly have no idea. I'm not really looking to spend over 100 to fix it but if it's something simple I'll take care of it myself.

I just replaced the belt, so I know it's not that, just replaced the alternator and battery as well, but as far as I can tell, everything else is stock around the motor. Not a super technical person, but technical enough to replace those items.

Thoughts anybody?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-14-2012
Rev's Avatar
Rev Rev is offline
Level I Supporter
 
Join Date: May 2005
Location: San Diego, CA
Posts: 1,179
The system is probably low on refrigerant.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-14-2012
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Havertown,PA
Posts: 467
Yep, your low on refrigerent.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-14-2012
Taylor's Avatar
Ive been dubbed....an old volk
iTrader: (18)
 
Join Date: Mar 2010
Location: Nashville, NC
Posts: 7,110
Mine did the same thing when.....I was low on the cold stuff.

Check with a mechanic or one of your local auto-parts store to see about re-charging your system (add more refrig)
Reply With Quote
  #5  
Old 07-14-2012
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2011
Location: Milwaukee
Posts: 13
Totally just fixed it. Got an arctic freeze recharge kit and it works better than any new car I've ever been in! Super sweet easy fix. Thanks guys!
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird electrical problem. reader585 General Technical & Electrical 3 04-19-2011 01:04 PM
Power lock works - and doesn't dagored11 General Technical & Electrical 3 03-21-2010 04:09 PM
Really Weird Electrical Problem Mitch_71 General Technical & Electrical 5 03-07-2010 01:46 PM
AC Fan works then doesn't, huh? RockHardCandy General Technical & Electrical 3 07-20-2009 05:02 PM
Foglights......1 works, 1 doesn't.... lifted97ranger General Technical & Electrical 20 10-12-2007 07:27 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 01:17 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.