4x4 low wont engage - Page 2 - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


Drivetrain Tech General discussion of drivetrain for the Ford Ranger.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #26  
Old 09-02-2009
sgalka91's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: schererville
Posts: 148
well its not the shift position sensor I starts in neutral
Reply With Quote
  #27  
Old 09-02-2009
Downey's Avatar
RF Veteran
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Muncy, PA
Posts: 8,470
I have some switches for sale if you want to buy one
Reply With Quote
  #28  
Old 09-02-2009
BlackStallion's Avatar
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Pittsburgh,Pa
Posts: 100
mmm ok lets clarify this:

Auto Transmission, **** style electric 4wheel, Correct?

Sorry i hope im not the only guy lost hear?

Hey i know how you feel bud, ive had all kinda issues with my 4X4.-broken sensors, leaking seals, broken hubs, new engagement motor.

My advise is eventually we all reach a limit where we break down and pay a visit to a mechanic....sucks but it happens.
Reply With Quote
  #29  
Old 09-02-2009
01_ranger_4x4's Avatar
Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Muskegon, Michigan
Posts: 3,585
some info about your truck might be helpful. year ect
Reply With Quote
  #30  
Old 09-02-2009
ranger's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Imperial Beach, CA
Posts: 4,502
and the reason i ditched my electric case.. not going into low.
Reply With Quote
  #31  
Old 09-02-2009
Downey's Avatar
RF Veteran
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Muncy, PA
Posts: 8,470
^^^ same here
Reply With Quote
  #32  
Old 09-02-2009
sgalka91's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: schererville
Posts: 148
Non of the fuses seemed to do it:/
Reply With Quote
  #33  
Old 09-06-2009
sgalka91's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: schererville
Posts: 148
well i was playing around with some of my fuses again and i guess one had a bad connection before. 4l works now thanks for the help tho
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4x4 wont engage 93 ranger stx hcarlgolden Drivetrain Tech 1 11-29-2011 07:41 PM
93 ford ranger splash 4.0 v6 4x4 wont engage. damaged General Technical & Electrical 2 06-19-2011 07:01 PM
clutch wont engage billdacook Drivetrain Tech 1 08-16-2010 04:00 PM
4 X 4 WONT ENGAGE livin2xcess General Technical & Electrical 5 08-07-2010 02:34 PM
LOW LOW LOW RPMS JRacer 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 23 05-07-2009 12:25 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 12:51 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.