Vonhanson's Project Thread - Page 3 - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


Project Logs For detailed builds specific to the Ford Ranger, one thread per vehicle please.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #51  
Old 12-01-2010
Vonhanson's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Sep 2009
Location: Glencoe, Minnesota
Posts: 1,609
Quote:
Originally Posted by rangerboy101 View Post
Go get a roll of tint from Walmart and tint the cap yourself.

its like 10 degrees out right now, and I don't have a heated garage, plus a family friend owns a body shop and he has always helped me out in the past.
Reply With Quote
  #52  
Old 12-01-2010
99offroadrngr's Avatar
TOYOTA
iTrader: (37)
 
Join Date: Jul 2007
Location: Massachusetts
Posts: 11,728
yessss. Overall if you don't mind me asking, how much do you have into this? My dad's planning on buying a new car and im going to take his old one so i might be able to have this done.
Reply With Quote
  #53  
Old 12-02-2010
INT3RC3PTOR's Avatar
Veteran Status Achieved
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2005
Location: Minnesooooota
Posts: 8,203
Sorry I missed your call. After overtime and the gym I passed out and woke up at like 2am
Reply With Quote
  #54  
Old 12-02-2010
Vonhanson's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Sep 2009
Location: Glencoe, Minnesota
Posts: 1,609
lol no problem.

the dash thing, do i have to do that? because my speedo is right on already...

oh and andy, you should read int he v8 section about my tuner.
Reply With Quote
  #55  
Old 12-02-2010
INT3RC3PTOR's Avatar
Veteran Status Achieved
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2005
Location: Minnesooooota
Posts: 8,203
do you not have a tach? if so how is that? and yeah your speedo should be fine since you have the older truck.
Reply With Quote
  #56  
Old 12-02-2010
Masteratarms93's Avatar
Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Mar 2010
Location: Goose Creek SC
Posts: 4,685
Quote:
Originally Posted by Vonhanson View Post
Crank the front up a little more

8.8 Axle with L/S or locker
Maybe you should look into coil overs?




And you don't have an 8.8? I don't think you can run a 5.0 on a 7.5 inch axle very long without having issues. 7.5s are too weak for 4.0s none-the-less 5.0s!! It should be fine for awhile, just don't take it wheeling and don't go do a bunch of burnouts lol.


Oh, are you running it AWD right now or do you have an electronic t-case up?
Reply With Quote
  #57  
Old 12-02-2010
Vonhanson's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Sep 2009
Location: Glencoe, Minnesota
Posts: 1,609
i do have a tach.. but not sure what you ment by that.

i've thought about coil overs, but i think if i'ma spend money on suspension stuff i'ma just go ahead and sas it instead.

and no its the 7.5 :( motor is stock and not doing anything hardcore ha.

and yes its AWD, i have manual hubs in front as well.
Reply With Quote
  #58  
Old 12-02-2010
INT3RC3PTOR's Avatar
Veteran Status Achieved
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2005
Location: Minnesooooota
Posts: 8,203
I just ment the only wire swapping you do with the gauges is for the tach. and just asking if you have one is it right on or off. the speedo will work without modding if you have the older trucks.
Reply With Quote
  #59  
Old 12-03-2010
99offroadrngr's Avatar
TOYOTA
iTrader: (37)
 
Join Date: Jul 2007
Location: Massachusetts
Posts: 11,728
Quote:
Originally Posted by INT3RC3PTOR View Post
I just ment the only wire swapping you do with the gauges is for the tach. and just asking if you have one is it right on or off. the speedo will work without modding if you have the older trucks.
Thats good to hear i want to swap mine but when i do idk if i trust it making it to the dunes haha thats a longgg drive
Reply With Quote
  #60  
Old 12-03-2010
Vonhanson's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Sep 2009
Location: Glencoe, Minnesota
Posts: 1,609
don't you live out on the east coast pedro? that is quite a long drive ha.
Reply With Quote
  #61  
Old 12-04-2010
morris's Avatar
RF Veteran
iTrader: (5)
 
Join Date: Feb 2008
Location: South Detroit.
Posts: 7,833
he was there last year. where are your pics and any videos? i need some eye candy.
Reply With Quote
  #62  
Old 12-04-2010
Masteratarms93's Avatar
Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Mar 2010
Location: Goose Creek SC
Posts: 4,685
Quote:
Originally Posted by morris View Post
he was there last year. where are your pics and any videos? i need some eye candy.
wow. that's gotta be in the records for longest trip for an R/F thing.


i've always thought it would be cool if we could spend like a year organizing it and get as many people from all the ranger forums there or at a national meet as possible. like 200 ranger forumers at the dunes or at a huge camping trip or something.
Reply With Quote
  #63  
Old 12-04-2010
99offroadrngr's Avatar
TOYOTA
iTrader: (37)
 
Join Date: Jul 2007
Location: Massachusetts
Posts: 11,728
Quote:
Originally Posted by Masteratarms93 View Post
wow. that's gotta be in the records for longest trip for an R/F thing.


i've always thought it would be cool if we could spend like a year organizing it and get as many people from all the ranger forums there or at a national meet as possible. like 200 ranger forumers at the dunes or at a huge camping trip or something.
yeah it was 16hrs to justins and 19 from the dunes home. I did the drive home non stop aside gas and taking a **** lol

/end hack sorry andrew
Reply With Quote
  #64  
Old 12-04-2010
Vonhanson's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Sep 2009
Location: Glencoe, Minnesota
Posts: 1,609
no problem, its quite a drive from Minnesota cuz you have to go all the way around the lake, i think its still like 12 hours on googlemap.

i think something is still messed up with the battery/alt or my belt.

when its really cold like this, and i have my lights on, they pulse and rev'ing up a little makes it faster but doesn't make it go away.

i haven't been able to check voltage yet since its freaking cold out on my phone it says 5* right now. lol

when its not running the lights are on like normal. but everything pulses, even the fan for the heater.

any ideas?
Reply With Quote
  #65  
Old 12-05-2010
INT3RC3PTOR's Avatar
Veteran Status Achieved
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2005
Location: Minnesooooota
Posts: 8,203
yeah it sounds like it still has to be a bad alt. or battery or the combo of both. if its pulsating like that its running on very little to no help from the alt. so the battery in turn is getting weak and the pulse is from the turning of the alt. its weak enough to see like that. could also maybe be a bad/loose ground somewhere maybe too.
Reply With Quote
  #66  
Old 12-05-2010
Vonhanson's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Sep 2009
Location: Glencoe, Minnesota
Posts: 1,609
yeah its worse when the motor is cold and not warmed up.

btw with your 4406 manual tcase, do you have your motor/tranny moved over a little, or is it just really close to the frame rails?
Reply With Quote
  #67  
Old 12-09-2010
Vonhanson's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Sep 2009
Location: Glencoe, Minnesota
Posts: 1,609
Well i got new driveshafts in the other day, and it drives much better. no more shaking hardcore at 15-20 mphs lol.

i let it run and drove home from work, and ran it in the drive way for a bit checking the volts.

it wasn't really pulsing when it was at my house, but when i was driving home it was, i wiggled a bunch of grounds but no change on it. its just dark and don't feel like being outside tonight.

but when it was "pulsing" the volts would be from like 14.4 ish and would drop down to like 13.5 or so. but i'm not really sure, so i'ma call the place that put in the alt, and ask them.

tomorrow if its nice i'll take it out for a drive and get some pictures.
Reply With Quote
  #68  
Old 12-09-2010
99offroadrngr's Avatar
TOYOTA
iTrader: (37)
 
Join Date: Jul 2007
Location: Massachusetts
Posts: 11,728
vids!
Reply With Quote
  #69  
Old 12-09-2010
Vonhanson's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Sep 2009
Location: Glencoe, Minnesota
Posts: 1,609
Quote:
Originally Posted by 99offroadrngr View Post
vids!
the only vids i can get is from my cell phone, its not bad video, its just what do you want to see? the exhaust isn't loud ha.
Reply With Quote
  #70  
Old 12-11-2010
99offroadrngr's Avatar
TOYOTA
iTrader: (37)
 
Join Date: Jul 2007
Location: Massachusetts
Posts: 11,728
idk the motor sound just driving it idk lmao
Reply With Quote
  #71  
Old 12-16-2010
Vonhanson's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Sep 2009
Location: Glencoe, Minnesota
Posts: 1,609
lol, i did a video but its pretty lame. you cant even hear the exhaust only my tires lol.

heres where i park in the winter time, left the tow strap on the back from the last snow fall of like 20 inches we got. had to pull someone out.

Reply With Quote
  #72  
Old 12-16-2010
Ranger_Guy15's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: MN
Posts: 2,827
Lookin good!
Reply With Quote
  #73  
Old 12-18-2010
INT3RC3PTOR's Avatar
Veteran Status Achieved
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2005
Location: Minnesooooota
Posts: 8,203
yeah its ging to be a snowy year, not even winter yet and we have 38" of snowfall. good thing I'm going to look at a f250 today.. the mazda will be trapped if we get another big one.

she running ok to work etc?
Reply With Quote
  #74  
Old 12-19-2010
Vonhanson's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Sep 2009
Location: Glencoe, Minnesota
Posts: 1,609
yeah it runs great, just problems with it charging yet.

its been at the shop for like 2 days now so they could do some tests on it while it was cold, for the pulsating thing. and its draining the battery a little bit, but they couldn't find out where.

they didn't call me yesterday so still must be working on it. i had them put a new belt on there as well.

once i get it back, i'ma get some new spark plugs wires for it, some easy stuff to change quick that doesn't take to much time.

do you guys know of any good sites to order oem/performance parts for the 302?
Reply With Quote
  #75  
Old 12-20-2010
Scrambler82's Avatar
Old Guy Userů ltr
iTrader: (12)
 
Join Date: Jul 2009
Location: SoCal
Posts: 6,773
The problem with most OEM Performance Parts is they are designed for higher RPM use not off-road, low end torque applications.

What are you planning on doing, drag race it, mud racing or maybe sand drags ?
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vonhanson is back Vonhanson General Ford Ranger Discussion 12 12-25-2013 10:23 AM
eBay / Craigslist Find: VonHanson's Truck. StxDangerRanger eBay & Craigslist Finds 1 07-18-2013 06:30 PM
Vonhanson Body lift/holy crap load of mods meet up. Minnesota Vonhanson Meets, Greets, & Events 1 04-04-2011 07:06 AM
Vonhanson's SAS Question Vonhanson Solid Axle Swaps 11 03-12-2011 08:29 PM
Vonhanson Truck Mod Meet? Minnesota. Vonhanson Meets, Greets, & Events 7 05-07-2010 09:19 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 03:12 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.